بنام خدا
package condensation
در این بخش میخوانید :
- پکیج چگالشی
- پکیج شوفاژ زمینی
- پکیج چگالشی چطور کار میکند و چه مزایایی دارد ؟
- مقایسه پکیج زمینی و چگالشی با نوع پکیج شوفاژ معمولی
زمان مطالعه 5 دقیقه
پکیج شوفاژ چگالشی
در پکیج چگالشی با تغییر نوع مبدل و مشعل دستگاه ، و با استفاده از گرمای نهان آب ، راندمان بالایی در حدود 110 درصد ایجاد شده است . این نوع از پکیجها هم بصورت زمینی ( دیگ ) و هم دیواری ساخته میشوند لذا قیمت بیشتری را نیز نسبت به انواع دیگر دارند .
پکیج شوفاژ زمینی ( مخزن دار )
این پکیج ها به علت داشتن مخزن ذخیره ، دبی آبگرم مصرفی بیشتری دارند ( همانند آبگرمکن های ایستاده قدیمی ) . اما مشکل اصلی در اینجاست که فضای بیشتری را اشغال کرده و معمولا راندمان کمتری را نیز نسبت به نوع دیواری دارند . ضمنا سنگینتر ، گرانتر و پر هزینه تراند چرا که اغلب درون آنها از دیگهای چدنی و مشعل با ظرفیت بالا استفاده شده است .
مشخصات پکیج شوفاز زمینی
- ابعاد دستگاه :
650 × 820 × 595 میلی متر
- وزن :
89 کیلوگرم ( البته بسته به توان حرارت ، متغیر است )
- توان حرارتی :
36000 _ 45000 _ 54000 کیلو وات
انواع پکیجهای زمینی :
- برقی
- گازی
- گازوئیلی
- دوگانه گازسوز و گازوئیلی
موارد استفاده از پکیج زمینی
- کارواش
- استخرها
- مجتمع های مسکونی یا تجاری
و یا در هر مکانی که به سیستم آبگرم مصرفی و گرمایش متمرکز با حجم بالا نیاز دارد .
تفاوت پکیج های چگالشی با نوع معمولی
راندمان (بازده حرارتی) پکیج شوفاژ چگالشی با سوخت گاز طبیعی (NG) حدود 11 درصد بیشتر از نوع معمولی است ، و مصرف سوخت کمتری دارد . لذا با توجه به گرم شدن زمین بر اثر زیاد شدن گازهای گلخانه ای در جو ، میتواند مهمترین مزیت استفاده از این نوع پکیجها باشد .
در حالت عادی پکیج شوفاژهای دیواری وقتی با حداکثر توان کار میکنند ، دارای بیشترین راندمان میباشند و زمانیکه با حداقل توان کار میکنند ، بازده حرارت کاهش می یابد (اختلاف دمای آب با شعله کم و در نتیجه تبادل کم) .
اما در پکیج شوفاژ چگالشی ، هر چه اختلاف دمای بین شعله و آب برگشت بیشتر باشد ، عمل چگالش بخار آب محصولات احتراق بیشتر خواهد بود، لذا در ساختمانهایی که از رادیاتور یا فن کوئل استاندارد و یا در حالت بهتر ، اگر سیستم گرمایش از کف باشد ، چون دمای آب مسیر برگشت پائین است (نقطه چگالش متعارف در حدود 50 تا 55 درجه سانتی گراد) بخار آب موجود در محصولات احتراق که مقدار زیادی از حرارت شعله صرف گرم و تبخیر شدن آن شده در مجاورت با سطح سردتر (مدار برگشت آبگرم گرمایش) تبدیل به شبنم شده و گرمای خود را به مدار برمیگرداند (کندانس) و این یعنی اینکه حرارتی که در شوفاژهای معمولی ناخواسته از دودکش خارج میشده ، تا حد بسیار زیادی به سیستم برگردانده میشود .
نکته ها :
1 : دمای دود در پکیج شوفاژهای معمولی حدود 140 درجه است اما در پکیج شوفاژ چگالشی تا دمای 50 درجه کاهش می یابد ، بطوریکه دودکش آنها را میتوان از جنس پلیکا انتخاب نمود .
2 : نقطه شبنم در نقاط مختلف با توجه به میزان رطوبت هوا متغیر است .
3 : تنظیم میزان CO2 دود در نقطه شبنم مؤثر است (بهترین حالت 9/3 درصد) .
4 : آب حاصل از چگالش دارای PH حدود 5/6 میباشد که در واقع اسیدی است و باید به فاضلاب منتقل شود تا دستگاه دچار خوردگی نشود .
5 : در صورت استفاده از پکیج چگالشی با ظرفیت بالا میتوان از کیت خنثی کننده سنگ آهک استفاده کرد .
6 : با توجه به اینکه جهت بالا رفتن میزان چگالش و در نتیجه بازدهی حرارتی لازم است ، دمای آب برگشت کم باشد ، بهتر است برای گرمایش ساختمان از سیستم گرمایش از کف استفاده کرد .
7 : جنس مشعل پکیجهای چگالشی از استیل بوده و بصورت استوانه ای یا صفحه ای میباشد و عملا از شعله های بلند شوفاژهای معمولی خبری نیست . چون انتقال گرما در این مشعل ها بیشتر از طریق تابشی (تشعشعی) صورت میگیرد .
8 : تفاوت دیگری که اهمیت دارد ، نحوه کارکرد موتور دودکش و شیر گاز است . زیرا در پکیجهای چگالشی فن با تغییر دور خود ، میزان مخلوط گاز سوختنی و هوا را کنترل میکند و شیر گاز میزان عبور گاز را با توجه به فشار داخل محفظه احتراق تنظیم میکند .
9 : در اغلب پکیج های چگالشی میتوان با تغییر دور فن ، ظرفیت حرارتی دستگاه را بسیار پائین آورد .
10 : حسگر اثر هال با ارسال سیگنالهای چهارگوش به برد ، سرعت فن را کنترل مینماید .

نتیجه گیری :
در پایان باید بگوئیم که پکیج شوفاژ چگالشی نسبت به پکیج شوفاژ دیواری و زمینی ، بسیار کارآمد و منحصر بفرد است .
شاید در نگاه اول از لحاظ قیمت ، کمی گران بنظر برسد اما ، با توجه به مصرف بهینه سوخت گاز و بازدهی بالایی که دارد ، در همان دو سال اول ، این هزینه را به مشتری باز میگرداند .
ضمنا استفاده از پکیج چگالشی ، آلودگی کمتری را به محیط زیست ما وارد میکند .